ŠÍPKA

Šípka je moja srdcovka už od úplného začiatku. Viete prečo? Okrem toho, že som vďaka zbieraniu šípky ako prvej z bylín prišla nato, že sa začnem viac zaujímať o bylinky a ich využitie tak má hlavne úžasné účinky pre organizmus, ktoré by som chcela aby ste vedeli.

Účinky Ruže šípovej alias ŠÍPKY

Šípkový čaj má preháňajúce aj močopudné vlastnosti, ktoré môžu účinne pomôcť telu eliminovať toxíny a nežiaduce tuky a soli. Ak mávate často zápchu, slabý metabolizmus alebo oslabený imunitný systém, môže byť dobrý na vypláchnutie toxínov a zníženie zaťaženia obličiek a pečene.
Pravidelný príjem extraktu šípok je spojený so zníženou hladinou cholesterolu.
Šípky regulujú hladinu cukru v krvi v tele a tým, že udržujú rovnováhu inzulínu a glukózy v tele, môžu zabrániť náhlemu poklesu alebo zvýšeniu cukru v krvi, ktoré môže byť smrtiace.
Šípky majú významné množstvo železa, zlepšujú krvotvorbu a cirkuláciu krvi. A v neposlednom rade znižujú migráciu buniek rakoviny prsníka, pomáhajú predchádzať rakovine hrubého čreva a konečníka.

Ako si pripraviť čajík a aké je jeho užívanie?

Čaj pre vnútorné použitie pripravíme z 1 lyžičky plodu, ktorú zalejeme 250 ml vriacej vody a necháme 12 - 15 minút vylúhovať. Takto pripravený čajík pijeme 2x denne. Čaj môžeme piť aj studený. Nie je potrebné si robiť pauzu v pití takéhoto čaju.