LYMFA

Čaj na podporu správneho fungovania lymfatického systému vznikol ako jeden z prvých čajíkov, nakoľko si uvedomujeme, že je to problém, ktorý trápi veľa ľudí.
Rozpíšeme si viac o zložení a podrobnejšie aj o účinkoch na vaše telo.

Zloženie a účinky čaju LYMFA

Jeho hlavnou zložkou je koreň z LOPÚCHA - zlepšuje funkciu lymfatického systému, látkovú výmenu, pôsobí diureticky, podporuje pečeň, prečisťuje krv od toxínov a PÚPAVY LEKÁRSKEJ - tá priaznivo vplýva na metabolizmus. Odporúča sa pri zlej kontrakčnej a vyprázdňovacej funkcii žalúdka, žlčníka, nedokonalom rozklade tukov, pri zápaloch pečene a močových ciest. Podporuje trávenie, čistí žalúdok a skvele prečisťuje organizmus.

Ďalšími zložkami sú PRASLIČKA ROĽNÁ - postará sa odolnosť a osvieženie celého tela. Stimuluje činnosť močových ciest a funkciu pečene, PŔHĽAVA DVOJDOMÁ - priaznivo účinkuje pri celkovej látkovej výmene a prečistení organizmu, LIPA MALOLISTÁ - pomáha vyplaviť škodlivé látky z organizmu, má potopudné vlastnosti a využíva sa ako diuretikum.

A nakoniec sme primiešali list z BREZY - detoxikuje organizmus, pôsobí močopudne, napomáha látkovej výmene, pomáha uvoľňovať a rozpúšťať obličkové kamene a NECHTÍK LEKÁRSKY - má skvelé antioxidačné a regeneračné vlastnosti. Podporuje tráviaci systém, činnosť srdca, pečene, žlčníka a obličiek.

Ako si pripraviť čajík a aké je jeho užívanie?

Čaj z tejto zmesi pre vnútorné použitie pripravíme z 1 lyžičky, ktorú zalejeme 250 ml vriacej vody a necháme 10 - 12 minút vylúhovať. Takto pripravený čajík pijeme 2x denne, maximálne však po dobu 3 týždňov. Potom je potrebné urobiť si 3 týždňovú pauzu a môžete opäť pokračovať.

200g balenie tohto čaju vám vydrží 3 týždne až mesiac. Odporúčam 2 balenia.